Guardiola tindrà sis pisos municipals per a la gent gran

0
433
Façana de l'edifici on es construiran els 6 pisos per a gent gran.

L’Ajuntament de Font-rubí és a punt de treure a licitació les obres de construcció de sis habitatges per a la gent gran al centre de Guardiola. El consistori ja ha adquirit la casa on s’ubicaran i l’ha enderrocat mantenint la façana original. Segons l’alcalde del municipi, Xavier Lluch, a finals del 2022 l’equipament hauria d’estar enllestit: “Seran sis pisos de 49 m2 totalment adaptats i amb un seguit d’espais comunitaris. Estan pensats perquè hi visqui gent gran autònoma i la titularitat serà municipal”, comenta.

Aquest és un dels projectes més rellevants de la legislatura i, segons el batlle, neix després de detectar com molta gent que viu en masies en fer-se gran queda aïllada i, com que no hi ha cap residència al municipi, han d’acabar marxant i es desarrela. “Hem buscat un emplaçament cèntric per facilitar la relació amb la resta de veïns”, explica Lluch. L’objectiu d’aquesta promoció de pisos municipal és doble: per una banda permetre que els veïns i les veïnes puguin envellir amb condicions al poble i, per l’altra, alliberar masies perquè siguin habitades de nou.

L’Ajuntament encara no ha començat a redactar les bases per accedir a aquests sis pisos. Tot i això, l’alcalde ha avançat que per accedir-hi caldrà tenir autonomia i apunta la possibilitat que es puguin oferir serveis de neteja i àpats mancomunats. Tot i això, insisteix que no es tracta de cap centre assistit: “Ho concebem com pisos de lloguer municipals per a la gent gran, en cap cas serà una residència”. Pel que fa al preu del lloguer, apunta que és probable que depengui dels ingressos dels llogaters i que la idea inicial amb la qual treballa el govern local és que els subministraments estiguin mancomunats i el preu s’imputi amb el lloguer “per facilitar al màxim les gestions als veïns que hi visquin”.

FER UN COMENTARI