“Guerra al plàstic”, lema de la campanya per promoure l’ecocaramel a les comparses de Vilanova

0
1132

“Guerra al plàstic” és el lema de la campanya de l’Ajuntament de Vilanova per promoure la compra de l’ecocaramel per a les comparses d’aquest 2020, amb l’objectiu de promoure l’ús d’aquest caramel embolicat amb un bioplàstic, que es degrada molt més ràpidament i que, per tant, té un impacte ambiental menor. L’ecocaramel és una iniciativa de la FAC i del grup de consum La Vinagreta, amb el suport de l’Ajuntament, que ja es ca començar a provar el 2019.

Cada any, el dia de les Comparses, tones de caramels van a parar a les clavegueres, fet que comporta complicacions en la gestió de la neteja, problemes al clavegueram, dificultats per a la depuradora, brutícia a la ciutat, microplàstics al mar, tones de CO2 generades en el procés de producció d’aquests plàstics, etc. Es calcula que per cada cent tones de caramels amb doble embolcall se’n generen sis de plàstic.

L’ecocaramel es pot trobar en sis establiments col·laboradors (Gros Mercat, Alcampo, BonPreu, Condis, JR Supermercats i Caprabo) i també a les entitats Apol·lo, Ball d’enveja, Bordegassos, Borregos, Can Sandàlia, Can Pistraus, Dansaires Vilanovins, Falcons, Geganters, Gran Penya, La Unió, La Colla, La Migranya, La Vinagreta, Llaguts, Llunàtics, Molí de Vent, Nucli Antic, plaça de la Sardana, Sarau, La Talaia, i la Penya Filatèlica.

FER UN COMENTARI