Han nascut 45 cries de tortuga babaua a la platja de Calafell

0
346
Ous enterrats a la platja de Calafell (foto: CRAM).

Entre l’11 d’agost a la nit i el 12 d’agost van néixer 45 tortugues babaues o careta a la platja de Calafell. El grup de voluntaris i voluntàries de l’entitat ecologista Gepec, que custodiava els ous des del 19 de juny, quan es va detectar el niu, va donar l’avís a les 10 de la nit del dia 11, quan els primers exemplars començaven a sortir. De totes les cries, 34 van fer camí cap al mar i la resta van ser traslladades al Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM) del Prat de Llobregat, per tal que agafessin el pes i la mida adients.

Imatges cedides per Ester Garcia.

Aquesta setmana han nascut 45 cries de tortuga careta a Calafell. El niu constava de 146 ous, dels quals 85 es van deixar a la mateixa platja i 61 es van traslladar a les incubadores del CRAM (41) i del Centre de Recuperació de Rèptils i Amfibis de Catalunya (CRARC), a Masquefa (20). De 40 dels ous de la platja no en va acabar naixent cap exemplar.

Aquesta espècie de tortuga marina, enguany ha fet un total de cinc nius al litoral català, una xifra molt elevada comparada amb els darrers anys. Els ha fet a Calafell, a Tarragona, a Arenys de Mar i dues postes a la platja del Serrallo dins el Parc Natural del Delta de l’Ebre. El primer niu descobert va ser el de Calafell.

FER UN COMENTARI