Hi haurà pista de gel nadalenca per 15è any a Vilafranca, enguany descoberta

0
1199
Presentació de la campanya comercial nadalenca de l’Associació Centre Vila.

L’Associació Centre Vila ha anunciat que per quinzè any consecutiu Vilafranca tindrà pista de gel durant la campanya nadalenca. Hi ha un però, que és que deixarà de ser coberta, com havia estat els últims anys. El motiu és que la Generalitat ha retallat a la meitat la subvenció que concedia cada any a l’associació de comerciants, i això impedeix que la pista pugui tenir les mateixes condicions que altres anys. La mida serà la mateixa, també tindrà l’arbre de Nadal al mig per tal que s’hi creï un circuit al voltant i el preu del lloguer de patins es mantindrà.

La presidenta del Centre Vila, Marta Vivas, explica que malgrat la retallada, i tot l’esforç que ha hagut de fer l’entitat per portar la pista, “de moment no se’ns acut res més que porti tanta gent a Vilafranca durant la campanya de Nadal sencera”, que dura tot un mes, del 5 de desembre al 5 de gener. La pista obrirà d’11 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a 9 del vespre. L’any passat hi van lliscar més de 14.000 persones.

Col·laboració amb l’Espiga

La campanya de Nadal del Centre Vila té també una vessant social, i és que el personal de la Fundació l’Espiga ha confeccionat 180 boles de Nadal de manera artesanal per guarnir, juntament amb una ponsètia, els aparadors de les botigues associades que col·laboren amb els llums de Nadal als carrers. Les boles són de suro folrat amb paper, pintades per l’alumnat del centre ocupacional de l’Espiga, i amb uns llapis de colors clavats.

A més a més, els establiments que ho desitgin vendran bufs solidaris, dissenyats i cosits des de la Fundació, amb l’objectiu de recaptar fons per poder comprar un robot de trituri i texturitzi aliments. El seu cost supera els 5.000 euros.

Entre les altres accions que el Centre Vila ha programat durant la campanya nadalenca hi ha un scape room educatiu al costat de la pista de gel, el 23 de desembre matí i tarda i el 24 al matí. El muntarà AG Dental, és per a tota la família i té com a rerefons l’objectiu de prevenció en salut dental.

FER UN COMENTARI