Hi haurà zona blava també a la platja de Sant Gervasi de Vilanova

0
1198
Aparcament de la platja de Sant Gervasi.

L’Ajuntament de Vilanova va començar dilluns les obres per regular l’accés i l’estacionament a la punta de Sant Gervasi i a les platges dels Capellans i d’Aiguadolç, on hi ha a l’estiu una altra concentració de vehicles d’usuaris de la platja i és, fins ara, l’única zona del litoral d’aparcament gratuït. Les principals mesures que s’hi aplicaran seran el control d’aparcament amb zona blava a l’estacionament de darrere la platja dels Capellans (94 places, quatre de les quals, per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda) i la prohibició d’accedir-hi en vehicle des del passeig marítim, fent un gir a l’esquerra per sota del pont de la zona d’Adarró, per tal de preservar el camí asfaltat de Sant Gervasi per a vianants.

Prohibit aparcar als vorals

Els vehicles podran accedir a la zona d’aparcament des de la C-246 pel carrer de l’Esparall i l’avinguda d’Aiguadolç (on també es troba l’accés al càmping El Racó), a la zona del Racó de Santa Llúcia. La previsió de l’Ajuntament és que la zona blava, que gestionarà l’empresa municipal VNG Aparcaments, es pugui activar cap al tercer cap de setmana de juliol, quan s’hagin acabat les obres de condicionament de la zona, pressupostades en 20.200 euros.

A més, es prohibirà estacionar al llarg de l’avinguda de l’Aiguadolç que mena a l’aparcament de Sant Gervasi, i s’hi farà una zona de pas de vianants segregada a la banda de mar, d’un metre i mig d’amplada i delimitada amb pals de fusta i corda. Al llarg del traçat es disposaran blocs de pedra per impedir l’estacionament incontrolat als vorals i per assegurar que els itineraris per a vianants quedin lliures de vehicles.

També es reforçarà la senyalització actual que prohibeix la circulació de cotxes al passeig de Salvador Espriu (sota el Xalet del Nin) fins a la platja dels Capellans.

FER UN COMENTARI