Homenatge a M. Dolors Calvet per obrir Paraules al Claustre i +, de Vilafranca

0
902
David Miret (escola de música, Sílvia Amigó (tècnica de cultura, Raimon Gusi (regidor), Joan Cuscó (musicòleg) i Xavier Fornos (Vinseum), a la presentació del cicle.

El dissabte 11 de maig es dona el tret de sortida a la desena edició del cicle Paraules al Claustre i +, que organitza l’Ajuntament de Vilafranca amb un seguit d’actes que s’aniran espaiant fins a finals d’estiu i que tenen com a eix vertebrador la paraula i vinculats al claustre de Sant Francesc. Tot d’actes de petit format que s’encetaran amb la novena jornada monogràfica dedicada a la divulgació d’algun personatge vilafranquí de mèrit, que enguany es dedicarà a la dona que dona nom a l’escola municipal de música, M. Dolors Calvet.

Segons relata Joan Cuscó, Calvet va ser poetessa, pedagoga i compositora entre 1920 (encara joveneta) i fins l’arribada de la dictadura, que li va tallar de soca-rel tota la seva activitat com a professora al Conservatori de música, pianista i compositora. La jornada, el dia 11, comptarà amb cinc ponències que abordaran diferents aspectes de la seva trajectòria, i es clourà al migdia amb un recital poètic sobre música de fons a càrrec d’una alumna de l’escola de música. I a la tarda, es farà a l’Auditori del Vinseum el concert “Quatre dones i un piano”, d’obres escrites o interpretades per quatre compositores vilafranquines (Filo Oriol, les germanes Rosa i Àfrica Lara i M. Dolors Calvet).

Tres exposicions

El cicle Paraules al Claustre i + comptarà enguany amb tres exposicions, una de la il·lustradora Maria Rius amb motiu del 25è aniversari del programa de Ràdio Vilafranca sobre literatura infantil i juvenil “Llegir per sentir”; una segona de Núria Tomàs, amb dibuixos de l’àlbum il·lustrat amb el tema de la pau; i una tercera d’homenatge Manuel Vázquez Montalbán, amb el seu personatge de novel·la Pepe Carvalho com a eix central.

Exposicions a banda, el cicle comptarà amb dos actes que vinculen música i poesia: un recital de poesia medieval catalana amb la poeta Dolors Miquel i l músic Marc Egea (viola de roda), el 14 de juny; i un recital de poesia llatinoamericana (Borges, Octavio Paz, Cortázar, Neruda, Benedetti…) el 12 de juliol. El cicle es tancarà el 22 de setembre amb un espectacle familiar de titelles, amb Sol de Lavit.

FER UN COMENTARI