ICV exigeix condicions laborals dignes als cellers de la DO Cava

0
1323
Ernest Urtasun, Toni Peñafiel i Rafa Berlanga s'han reunit amb els representants sindicals a la seu d'ICV a Sant Sadurní.

L’eurodiputat d’ICV Ernest Urtasun, acompanyat del coordinador del partit a l’Alt Penedès Toni Peñafiel i del regidor sadurninenc Rafa Berlanga, s’ha reunit aquest dimarts amb representants sindicals d’agricultors i treballadors del sector del cava per conèixer de primera mà quines són les seves principals preocupacions.

El baix preu a què es paga el raïm, que no afavoreix el relleu generacional dels viticultors, les afectacions que pot tenir al territori la liberalització de la producció agrícola que preveu implantar la nova Política Agrària Comuna, o l’impacte que ha tingut en el sector la reforma laboral del PP són algunes de les qüestions que s’hi han tractat.

Precisament aquesta darrera ha centrat bona part de la reunió. I és que, arran de la reforma laboral, que permet a les empreses despenjar-se del conveni col·lectiu, alguns cellers han aprofitat per negociar convenis propis amb pitjors condicions laborals.

Per tal de fer front a aquesta problemàtica, Urtasun s’ha compromès a recolzar una vella reivindicació sindical: exigir unes condicions laborals dignes als cellers com a requisit indispensable per poder comercialitzar sota el paraigua de la DO Cava. La voluntat és que, de la mateixa manera que s’han de complir determinats criteris de producció, també s’hagin de respectar certes condicions laborals per etiquetar sota la marca cava.

La proposta, segons ICV, no només protegiria als més de 5.000 treballadors directes que genera el sector sinó que també contribuiria a evitar les situacions de competència deslleial. I és que, tal com s’ha apuntat, pagar salaris baixos és el que permet a alguns cellers vendre el cava a preus irrisoris.

Amb l’objectiu de donar resposta a aquesta problemàtica i a moltes altres, ICV s’ha compromès a treballar per impulsar una mesa sectorial del cava que assegui en una mateixa taula tots els agents del sector. 

FER UN COMENTARI