Ens ho han explicat dues-centes mil vegades, han fet centenars d’anuncis i campanyes de conscienciació, però així i tot, quan es tracta de reciclar sempre tenim dubtes. Es pot reciclar? A quin contenidor ho he de llençar? Ho he de portar a la deixalleria? Aquest nou invent no us solucionarà tots els dubtes de cop, però sí que ens indicarà si un estri és o no reciclable.

Un estudi d’enginyeria anomenat Cohda ha desenvolupat el  gadget capaç d’analitzar els nostres residus i dir-nos si són reciclables o no. L’aparell l’han batejat amb el nom de RID  (Recycling Identification Device) i és un dispositiu petit que utilitza una tecnologia basada en espectroscòpia d’infraroig proper per identificar la composició de l’estri i informar-nos si és reciclable o no.

No funciona amb cap connexió a internet, simplement s’ha de carregar de tant en tant, apropar-lo a l’aparell o objecte que vulguem consultar i esperar. Si el RID s’il·lumina de color verd, vol dir que es pot reciclar, si, en canvi, s’encén un llum vermell, vol dir que no.

 

FER UN COMENTARI