Impressió de placenta i aromateràpia al CSAPG

0
328

L’Àrea Materno-Infantil del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf ha incorporat dues noves accions que suposen un pas endavant en l’acreditació dels centres com a hospitals IHAN (Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància): l’ús de l’aromateràpia i la impressió de placenta.

L’aromateràpia és un mètode complementari durant el procés de part que pot servir com a eina d’ajuda en el control de les sensacions doloroses, la tensió, l’ansietat i la por. A l’Àrea Materno-Infantil, l’aromateràpia ha tingut una bona acceptació. Per a la seva fabricació s’utilitza principalment la difusió dels olis essencials de lavanda, bergamota, encens i cítrics.

Per altra banda, la impressió de placenta consisteix en l’estampació de la placenta sobre una làmina perquè la mare i la seva parella puguin guardar-ho com un detall simbòlic del dia del part.

La impressió de placenta també pot ajudar en el dol de les parelles que han tingut una pèrdua fetal. Al Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf ja s’han fet més de 100 impressions de placenta.

FER UN COMENTARI