Incògnita sobre si la diada de Sant Fèlix es veurà per Penedès TV

0
778

En aquests moments és una incògnita si es podrà veure en viu la diada castellera de Sant Fèlix per Penedès TV. Enguany el grup cooperatiu català Som* ha aconseguit els drets de la retransmissió de les diades castelleres mitjançant un contracte amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, a través del portal d’internet castells.tv i en conveni amb diverses televisions locals. Però de moment no hi ha acord, i l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, que porta les negociacions personalment, no ha volgut fer declaracions fins a arribar a una entesa.

En qualsevol cas, la plataforma, l’única que per ara ha volgut donar la seva versió, afirma que el 5 de juny va oferir gratuïtament el senyal de castells.tv a Penedès TV per oferir en viu la diada de Sant Fèlix, i afegeix que si no s’hi retransmet “serà per raons polítiques que haurà d’explicar l’Ajuntament de Vilafranca”. La mateixa tarda del 30 d’agost, la diada sencera es podrà veure (traient els espais de pausa entre castell i castell) per TV3.

En un comunicat, el grup Som* afirma que el 29 de juliol va arribar a un acord per retransmetre totes les diades castelleres de 2019 per Penedès TV i coproduir-ne 12 conjuntament, però que aquest acord “va ser suspès per indicacions polítiques que no tenen res a veure amb els interessos del món casteller”. Des de Som* informen que en cas que l’alcalde no accepti la coproducció, oferirà de nou el senyal gratuït perquè tothom pugui gaudir de l’exhibició castellera.

FER UN COMENTARI