Indignació a l’escola Estalella per l’estrèpit d’unes obres iniciades a cinc dies d’acabar el curs

0
260

Dijous i divendres de la setmana passada va ser poc menys que un infern per a molts alumnes de l’escola Estalella Graells, els que tenien la classe amb finestres a la façana del carrer del Carme. Hi van començar les obres per reurbanitzar el vial entre el carrer de la Font i la plaça Josep Anselm Clavé, que s’havien de fer durant l’estiu, un cop acabat el curs, però es van iniciar una setmana abans d’acabar el curs i el terrabastall que van haver de suportar els escolars durant dos matins, en plena onada de calor, les classes com un forn i les finestres obertes, van fer insuportable les classes. Durant dos matins, la maquinària no va deixar en cap moment de perforar amb estrèpit el paviment de sota les finestres. Val a dir que la reurbanització va des de davant de l’Estalella fins a davant de l’escola Carme-Sant Elies (1.500 m2 en total). Els treballs pesats es van fer dijous i divendres davant de l’Estalella, i dilluns les perforadores van reprendre’ls davant de Sant Elies.

L’AFA de l’Estalella ha denunciat les molèsties causades amb un comunicat en què posa de manifest l’enuig que han generat les obres a moltes famílies: “ho considerem una flagrant falta d’empatia i de consideració cap a l’escola que, en ple mes de juny, únicament pot fer classe amb les finestres obertes, degut a la inexistent climatització amb què l’administració equipa les escoles públiques”. Afegeix el comunicat que “unes obres d’enderroc del paviment al voltant de l’escola són absolutament incompatibles amb l’educació que volem que rebin els nostres fills i filles”.

L’associació que representa les famílies d’alumnes de l’escola no pot entendre “com es pot permetre que una situació així pugui ocórrer quan falta menys d’una setmana perquè s’acabi el curs escolar”. Per això, divendres mateix l’AFA va enviar una queixa formal al regidor d’Urbanisme Francisco Romero, a la regidora d’Educació Xell Montserrat i a l’alcalde Pere Regull, i els va demanar que aturessin els treballs els tres dies que falten per acabar el curs, és a dir, de dilluns a dimecres d’aquesta setmana.

Les obres de reurbanització del carrer del Carme per convertir-lo en illa de vianants, sense aparcament de vehicles, és una llarga reivindicació de l’escola. L’any passat, a l’estiu, quan no hi havia classes, es va executar la primera fase del projecte, consistent en la renovació de totes les xarxes subterrànies (clavegueram i aigua potable), mentre que per aquest estiu, fora del calendari escolar, hi havia prevista la segona fase.

L’Ajuntament de Vilafranca la setmana passada emetia un comunicat en què deia que “aquesta actuació s’executarà en la seva major part durant l’estiu per tal d’afectar en el menor grau possible el funcionament dels centres escolars i minimitzar les molèsties i inconvenients de qualsevol obra pública”. També informava que “es preveu una execució de l’obra per fases de tal manera que la circulació de vehicles només s’hagi de tallar en moments puntuals”, i que es garantirà en tot moment l’accés a l’edifici d’aparcaments del carrer del Carme, així com el pas de vianants.

FER UN COMENTARI