L’Associació Empresarial d’Instal·ladors de l’Alt Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca presenten una campanya per promoure la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les llars. Els instal·ladors ofereixen un quit amb tres ofertes i l’Ajuntament bonificarà durant cinc anys un 50% de l’IBI dels habitatges que posin plaques solars.

Amb l’objectiu d’aconseguir una ciutat més sostenible i cada vegada més autosuficient energèticament, l’Ajuntament de Vilafranca i l’Associació d’Instal·ladors de l’Alt Penedès han presentat una campanya que té per objectiu fomentar entre els ciutadans l’ús de plaques fotovoltaiques per generar electricitat. D’aquesta manera, des del gremi d’instal·ladors s’oferiran tres paquets diferents que aniran dels 3.825 fins als 6.800 euros i, per la seva banda, l’Ajuntament gratificarà els ciutadans que facin aquesta inversió bonificant el 50% de l’IBI durant cinc anys. “Amb una instal·lació fotovoltaica com la que oferim es pot estalviar d’un 15 a un 40% de consum elèctric i la inversió, tenint en compte l’estalvi de l’IBI que ofereix l’Ajuntament, es pot recuperar al cap d’entre 3 i 6 anys”, explica Xavier Hill, de l’Associació Empresarial d’Instal·ladors de l’Alt Penedès.

Les tres ofertes del gremi inclouen l’IVA, l’estudi previ, la instal·lació, la certificació de la instal·lació i una garantia. També hi ha l’opció de finançar-ho en 36 mesos sense interessos. Les persones interessades a acollir-se a aquesta campanya han de posar-se en contacte amb el Gremi d’Instal·ladors de l’Alt Penedès (93 890 27 06 o info@griap.org) que les informarà sobre les tres ofertes i els facilitarà en contacte de diferents instal·ladors perquè puguin posar-s’hi en contacte i fer l’estudi previ i el pressupost. A partir d’aquí caldrà demanar la llicència d’obres a l’Ajuntament (també bonificada) i, finalment, amb la instal·lació ja feta caldrà demanar a l’Organisme de Gestió Tributària la bonificació corresponent de l’IBI.

“Aquesta iniciativa respon a la voluntat de l’equip de govern de continuar apostant per la transició energètica al municipi. Sols, no la podem fer, per això creiem que aquesta campanya és una bona manera d’incentivar la ciutadania a apostar per l’autoconsum elèctric”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Josep M. Martí, que ha destacat que el recent canvi normatiu impulsat per la Unió Europea (amb la supressió de l’impost del sol i l’aposta per l’autoconsum d’energia) ajudarà a impulsar aquesta energia renovable en l’àmbit domèstic.

Per la seva banda, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha subratllat la importància que des del món local s’aposti i es col·labori al màxim per incrementar l’energia neta i ha fet una crida perquè altres pobles de la comarca impulsin accions per incentivar els seus ciutadans a instal·lar plaques fotovoltaiques.

FER UN COMENTARI