S’han instal·lat 24 sensors de trànsit a la rotonda entre la ronda Ibèrica i la ronda Europa  de Vilanova i la Geltrú per mesurar la quantitat de vehicles i la tipologia (cotxes, motos o camions) que entren i surten de la ciutat per aquest punt.

L’agència pública per la Innovació, Neàpolis i l’empresa local Urbionix, han posat en marxa aquest projecte amb la intenció de recollir dades i millorar l’eficiència dels serveis i la qualitat de vida de la ciutadania. El sistema de comptatge funciona amb sensors molt sofisticats capaços de recopilar dades en temps real, de forma anònima. Estan col·locats a 25 metres d’alçada i analitzen constantment els vehicles a la rotonda, tant de dia com de nit. Cada 5 minuts el sistema envia el recompte del trànsit de les quatre entrades i sortides a la base de dades Sentilo, de la Diputació de Barcelona.

La regidora d’Innovació, Conxi Martínez, destacava la col·laboració publicoprivada que ha permès dur a terme aquesta iniciativa, amb una empresa instal·lada a Neàpolis i indicava que les dades obtingudes a partir dels sensors de trànsit han de permetre a l’Ajuntament prendre decisions que millorin les condicions ambientals, reduir els consums, millorar el transport públic i gestionar millor els serveis, entre d’altres. “Aquestes dades com administració ens permeten prendre decisions, ens permeten ser més eficaços” deia la regidora.

Per Martínez, el desenvolupament de noves tecnologies en temps de pandèmia ha estat un element clau per la regidora d’Innovació: “hem detectat molt que les empreses d’aquest àmbit més tecnològic han experimentat unes acceleracions i aquí és la funció que tenim nosaltres com administració, des de Neàpolis, l’agència pública d’innovació, invertir perquè tot aquest teixit empresarial creixi i es desenvolupi”.

FER UN COMENTARI