L’impulsen la Fundació Santa Teresa, l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès i la Federació d’Empresaris del Gran Penedès

 

Aquest matí les instal·lacions d’El Corte Inglés a la Bisbal del Penedès han acollit la presentació del projecte Integra’ls. L’emplaçament de l’acte no ha estat casual: s’explicava un nou programa pilot per promoure la integració laboral de persones amb risc d’exclusió social impulsat per la Fundació Santa Teresa, l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès i la Federació d’Empresaris del Gran Penedès (FEGP) i que començarà a desplegar-se als polígons Les Planes i Planes Baixes de la Bisbal.

L’objectiu del programa és aconseguir que entre la desena d’empreses que hi ha en els dos polígons i en un termini de dos anys es puguin ocupar 50 persones amb alguna disminunició física, psíquica o amb dificultats per inserir-se al mercat laboral.

El projecte neix a la Bisbal, però amb una clara voluntat de fer-lo créixer per tota la comarca. “El dret al treball és un dret fonamental i al Baix Penedès hi ha 4.400 persones que formen part de l’atur estructural. Com a societat és una vergonya acceptar aquestes estadístiques. Davant això hem d’assumir la nostra responsabilitat, actuar de dins cap a fora i centrar-nos en la nostra àrea d’influència”, ha explicat José Carlos Eiriz, director general de la Fundació Santa Teresa. Eiriz ha volgut destacar que les persones que, amb la complicitat de les empreses, s’inseriran laboralment són usuaris de la Fundació Santa Teresa o bé estan inscrites al Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de la Bisbal. Justament, Eiriz ha destacat com la suma d’esforços de l’administració local, una entitat del tercer sector i la federació d’empresaris pot repercutir positivament en la vida de les persones: “Aquest projecte es basa en la unió de capacitats amb un objectiu clar: empoderar les persones”, ha conclòs.

Per la seva banda, l’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, ha destacat que la idea d’Integra‘ls va néixer de la mà del director de la Fundació Santa Teresa en el marc de la Setmana de l’Empresa i l’Ocupació de la Bisbal, organitzada per l’Ajuntament amb la finalitat d’abordar l’alt índex d’atur del municipi (actualment del 18,99%).

Isidre Also, gerent de la FEGP ha posat l’accent en el concepte de “polígons inclusius” i el fet que cada vegada més les empreses aposten per la responsabilitat social. Per tot plegat, ha augurat un bon futur per aquest projecte: “amb una comarca amb unes dades d’atur com les del Baix Penedès, és important que s’abordi la problemàtica des d’una perspectiva diferent”, ha explicat.

 

FER UN COMENTARI