Intel·ligència artificial, Kubrick i futur present, al proper acte del festival VilaPensa

0
444
Imatge d'arxiu de la pel·lícula

El proper dissabte 18 de setembre el festival del pensament del Penedès VilaPensa organitza una jornada emmarcada en l’edició d’aquest 2021, que es va celebrar el passat mes d’abril i que enguany relfexionava al voltant del mal. En aquesta ocasió, el punt de partida serà la projecció del film “2001: una odissea de l’espai” de Stanley Kubrick i les seves aportacions sobre intel·ligència artificial i imaginació dels (no)límits humans.

L’acte principal de la jornada, però, serà una conferència única, elaborada exclusivament per aquest esdeveniment, que anirà a càrrec de l’investigador del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i director de l’Institut de Recerca d’intel·ligència artificial Ramon López de Mántaras. López de Mántaras reflexionarà al voltant dels assomliments de la ciència actual i la seva evolució, en contrast amb les fites tecnològiques del film ja complertes i les que encara estan per descobrir.

L’expert també divagarà sobre la possibilitat de recrear una ment humana de manera artificial i sobre el que és realment la intel·ligència.

Amb aquesta jornada, la organització del VilaPensa pretén començar a preparar el terreny per la cinquena edició del festival, que es durà a terme l’abril del 2022 i que tindrà el desig i la passió com a epicentre temàtic.

Les entrades per l’acte, que es celebrarà el dia 18 a les 17h al cinema Kubrick de Vilafranca, ja estan a la venda a entrades.vinseum.cat.

FER UN COMENTARI