Intervinguda una gossera en mal estat a Calafell

0
889

Els serveis de veterinària de la Generalitat, el Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil i la Policia local de Calafell van intervenir dimarts una gossera particular que havia suscitat queixes a les xarxes socials en les darreres hores. Després d’inspeccionar-la i vistes les condicions deplorables que presentaven, es van obrir diligències per abandonament d’animals, que podrien convertir-se en diligències per maltractament.

En la intervenció es van trobar 25 gossos vius i un de mort. Es va assegurar que hi hagués menjar i beure per als animals, que van estat atesos per un veterinari, i les autoritats estan pendents de decidir què en fan a partir d’ara.

La gossera està situada prop de la depuradora de Calafell i és propietat d’un particular calafellenc. Fa anys que l’Ajuntament intenta que es regularitzi com a nucli zoològic, però aquest procediment topa amb l’ambigüitat de la normativa vigent, que no estableix el número d’animals a partir del qual una col·lecció particular de gossos ha de constituir-se en nucli zoològic. En anteriors inspeccions les condicions dels animals i les del recinte eren correctes.

FER UN COMENTARI