Inversió de deu milions al port de Vilanova per a embarcacions de gran eslora

0
199

L’empresa britànica Pendennis va començar a finals de gener les obres de construcció d’una nova àrea tècnica de la dàrsena de grans eslores, amb previsió d’invertir-hi d’aquí a l’estiu deu milions d’euros i ajudar a posicionar el port de Vilanova posicionaran en el mapa de la indústria de les grans eslores.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, valora positivament el fet que capital estranger “aposti el seu capital per Vilanova i pel nostre país”. També s’ha referit a l’impuls que suposarà per a l’ocupació: “en un vaixell hi poden arribar a treballar fins a cent persones, per això amb l’entrada del sector de manteniment i reparacions de grans eslores crearem 40 llocs de treball, a més dels indirectes i induïts al port de Vilanova, i el port continuarà sent la primera empresa de la ciutat”.

L’alcaldessa, Neus Lloveras, ha destacat l’impuls que suposarà la inversió per a la formació dual en diverses disciplines al port vilanoví: “des de fa molts anys defensem l’interès d’oferir formació al voltant de la nàutica a la nostra ciutat, on hi ha el potencial per generar un clúster del sector nàutic”. L’empresa Pendennis disposa d’un programa amb el qual es fa una formació dual en disciplines com ara enginyeria, logística, electrònica, mecànica, fusteria i pintura, entre altres.

El projecte de l’àrea tècnica per fer reparació i manteniment de vaixells de gran eslora al Trajo de Garbí, a la dàrsena que porta per nom comercial de Vilanova Grand Marina, disposa de 49 amarradors per a vaixells que van des dels 20 fins als 120 metres d’eslora. Aquesta àrea tècnica disposarà de la maquinària necessària per poder fer el manteniment de superiots. Així, s’incorporarà un travel lift de 640 tones per poder avarar còmodament vaixells de grans dimensions.

L’empresa Pendennis Shipyard és una de les principals drassanes del món especialitzada en la construcció, reparació i manteniment de vaixells de gran eslora. És també el soci principal de la societat Marina Far Vilanova, empresa concessionària de la dàrsena de grans eslores del port de Vilanova.

FER UN COMENTARI