Enguany s’han presentat 39 propostes per als pressupostos participatius

Ja es coneixen els projectes guanyadors dels pressupostos participatius d’enguany a Sant Pere de Ribes. Entre les 31 propostes finalistes, la que ha obtingut més suport de la ciutadania en la categoria d’inversions ha estat “Poble ben il·luminat, poble segur per a totes”, que tal i com recull la pròpia iniciativa impulsada per la Xarxa Feminista Ribes-Les Roquetes “complementa les millores ja fetes al municipi incidint en la percepció de seguretat a l’espai públic des de la perspectiva de gènere per tal de millorar la vida i la convivència a l’espai públic”. En no haver-se presentat amb un pressupost inicial, s’ha consignat aquest projecte provisionalment d’una dotació econòmica per a la seva execució de 100.000 euros com a màxim (que és el topall del cost de les propostes que es podien presentar segons recullen les normes reguladores), a l’espera de la valoració econòmica tècnica definitiva.

En segon lloc s’ha escollit la recuperació del model tradicional de timbal de les colles de ball de diables de Ribes. La proposta “Salva peatones”, valorada en 70.000 euros, ha estat la tercera i planteja fer voreres a l’entrada principal de Ribes amb la carretera de Sitges, a l’altura de la benzinera i la parada de bus. En quart lloc, i amb 30.000 euros de dotació econòmica, s’ha el projecte “De pati a jardí” per a la llar d’infants municipal Els Tres Pins. I també en l’àmbit escolar, el projecte de marquesina al pati de l’Escola Santa Eulàlia ha estat el cinquè més votat i estarà dotat amb un pressupost de 45.000 euros.

Pel que fa a la segona categoria, amb una dotació total de 15.000 euros per a despeses de projectes socials, culturals i/o solidaris, els més votats han estat: “Sumem experiències és Salut Mental als instituts”; el Servei d’acompanyament emocional o “counseling” a l’alumnat que presenta conflictes emocionals propis de l’adolescència en la definició de la seva identitat i relacions; i en darrer lloc, la promoció de diferents actes de celebració del 111è aniversari de la primera ballada de sardanes a Ribes.

FER UN COMENTARI