Amb els sis projectes dels pressupostos participatius 2018 pràcticament enllestits, avui mateix s’ha obert el període de presentació de noves propostes per aquest any. Així ho ha donat a conèixer la regidora de Participació, Blanca Albà, que ha presentat les principals novetats per a la convocatòria d’enguany.

Fins a l’11 de febrer qualsevol persona i/o entitat que tingui vinculació amb Vilanova , sense necessitat d’estar empadronada al municipi, pot aportar propostes relacionades amb l’espai públic i/o amb millores en equipaments municipals (amb un valor màxim de 30.000 euros). Per presentar-les es pot fer telemàticament a través de la web participa.vilanova.cat, o presencialment als 7 centres cívics municipals i al Casal Municipal de Gent Gran.

Un cop acabat el termini de presentació de propostes, entre el 12 de febrer i el 26 de març, els serveis tècnics de l’Ajuntament faran la valoració tècnica, estudiant totes les propostes presentades per assegurar que compleixen els requisits. El període de votació de les propostes admeses serà de l’1 al 15 d’abril, i podran votar les persones empadronades a la ciutat. En total, el podrà decidir com invertir fins a 150.000 euros del pressupost municipal 2019.

Es tracta de la tercera edició dels pressupostos participatius i enguany s’han incorporat tres novetats: les propostes similars o bé que representin imports inferiors a 20.000 euros s’agruparan per àmbits temàtics; si hi ha diverses propostes sobre un equipament i superen els 30.000 euros, la comissió tècnica decidirà quina proposta passa a la fase de votació; i no es podran presentar propostes per equipaments o espais públics que hagin rebut una inversió dels pressupostos participatius l’any anterior.

Albà ha destacat que els pressupostos participatius “són una eina valuosa per aprofundir en la democràcia participativa i assolir l’objectiu de decidir col·lectivament les polítiques públiques. La ciutadania pot prioritzar les accions que els interessen en l’espai públic, i poden presentar projectes nous que potser el govern no havia considerat”.

Les sis propostes del 2018

Les sis propostes guanyadores del procés participatiu del 2018 ja estan pràcticament enllestides. Tres ja s’han executat: l’asfaltat del carrer de Josep Coroleu entre el carrer de l’Aigua i Pelegrí Ballester, la continuïtat de 400 metres de carril bici a la ronda Ibèrica, que permet enllaçar les instal·lacions esportives amb diversos centres educatius i obrir el parc de la Torre d’Enveja; i finalment el caramel sostenible que aquest Carnaval permetrà reduir els residus plàstics que van a parar a les clavegueres i al mar. Les altres tres que estan a punt d’enllestir-se són la instal·lació de 7 punts d’aigua i la creació d’un circuit de 10,5 km per a esportistes, i la instal·lació de punts d’ombra i la millora del pati infantil de l’escola Pompeu Fabra.

FER UN COMENTARI