Ja hi ha cartell de colles castelleres per Sant Fèlix: tornen els Minyons, en detriment de la Jove de Tarragona

0
565

Castellers de Vilafranca, Vella de Valls, Joves de Valls i Minyons de Terrassa. Aquest és el cartell de colles castelleres anunciat per la diada de Sant Fèlix de 2022. Després de diverses edicions en què l’escollida com a quarta colla era la Jove de Tarragona, enguany, després que els egarencs plantessin un castell de nou l’any passat (l’única colla que ho va fer, en l’any de la represa castellera), el quintet administrador de la festa major han optat pels de Terrassa

Mariona Gusi, Ernesto Ginebra, Sandra Castaño, Raimon Escofet i Felip Ortega aposten, doncs, pelcartell més tradicional de la diada ja que des del 1986 s’ha repetit en 29 ocasions. La presentació oficial de la diada es farà en les properes setmanes.

Ara caldrà veure si hi ha diada castellera el 30 d’agost, en funció de la pandèmia. L’any passat les quatre colles van fer pilars davant la Casa de la Vila i una roda de premsa posterior, a l’Ajuntament, reivindicant que els castells són segurs i criticant que no els en deixessin fer. Fa dos anys, la colla convidada era la de Tarragona, en detriment de la de Terrassa, però la covid-19 va deixar Sant Fèlix sense castells. Al 2019 va actuar la Jove de Tarragona; el 2018 hi van actuar els Minyons perquè la Jove va declinar la invitació. Abans de 2019, la Jove tarragonina havia actuat per Sant Fèlix al 1996 i al 2012, en comptes de la Joves de Valls, i el 2014 en lloc dels Minyons.

Per altra banda, els administradors també han anunciat que Jordi Bertran tornarà a ser el cap de plaça i encarregat de coordinar les mesures que administradors i colles castelleres pactin per tal de fer una diada el més àgil possible.

FER UN COMENTARI