a són dos els casos de coronavirus al Vendrell. El primer ja es va donar a conèixer dimecres, es tracta d’una veïna de la vila de 39 anys que es va contagiar al seu lloc de feina, a Barcelona, on hi havia un empleat amb el Covid-19. La dona presenta simptomatologia lleu i es troba en aïllament domiciliari. El CAP del Vendrell s’encarrega de fer-li un seguiment.

El segon cas el va confirmar dijous el Departament de Salut i és el d’una dona de 79 anys i de nacionalitat russa que passava circumstancialment pel Vendrell i en trobar-se malament, ella i la seva companya van acudir a urgències de l’Hospital. La dona és veïna de Sitges i està ingressada.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha explicat que s’està pendent dels resultats de les analítiques fetes al voltant de la veïna del Vendrell i que un dels seus familiars es troba ingressat a l’hospital, tot i que no presenta cap símptoma. Això fa pensar que en les pròximes hores el nombre d’afectats podria créixer.

Mesures de prevenció
L’alcalde ha donat a conèixer aquesta dada en una convocatòria de premsa celebrada dijous a l’Ajuntament i en la qual s’ha presentat el paquet de mesures per prevenir la propagació del Covid-19. Pel que fa a la gent gran, s’han tancat els dos esplais del Vendrell i el de Coma-ruga, s’han limitat les visites a la Residència d’avis La Muntanyeta i s’ha tancat el Centre de Dia. En el capítol de Serveis Socials, s’han limitat les atencions i s’ha tancat el Centre Obert (Edifici de Fàtima).

També s’han suspès les activitats extraescolars de La Ballaruga i s’han tancat l’Aula de Ceràmica i el Casal Jove i les llars d’infants municipals. L’Escola Municipal de Música Pau Casals tampoc farà classes i s’han anul·lat les activitats de tots els centres cívics.

També s’han ajornat totes les representacions del Teatre Municipal Àngel Guimerà, l’Auditori Pau Casals, l’Auditori del Tívoli i els museus i les sales d’exposicions municipals, mentre que la Biblioteca Pública Terra Baixa restringeix la seva activitat al servei de préstec.

També s’ha tancat l’Àrea recreativa del Tomoví i s’han anul·lat els mercats setmanals del Vendrell (divendres), excepte les parades d’alimentació de les places del Mercat i de Francesc Macià, i el de Coma-ruga (dissabte) en la seva totalitat. Tampoc es farà el mercat de brocanters de la Rambla.

FER UN COMENTARI