Jana Alonso, Premi de recerca per a la Pau del Garraf

0
1669

Jana Alonso, alumna de l’Institut Manuel de Cabanyes, ha estat guardonada amb el Premi de recerca per a la Pau del Garraf. El seu treball titulat “La pobresa infantil a Vilanova i la Geltrú” ha rebut també una menció especial per part del jurat del Premi Recerca per a la Pau per a treballs de batxillerat, que convoca anualment la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona.

L’estudiant guardonada, que ha comptat amb la tutoria de Meritxell Piñol, explica al seu treball què passa en la vida d’un infant o adolescent quan el seu entorn és pobre o quan tot entra en crisi perquè no es disposa dels recursos necessaris per viure dignament, amb l’objectiu d’analitzar com afecta una situació de pobres en el desenvolupament dels menors i l’impacte que té la pobresa en la població infantil.

D’altra banda, el 12è Premi de Recerca per a la Pau es va atorgar al treball “El auge de los partidos de la ultraderecha en Europa”, d’Adrián Agenjo, de l’Institut Montjuïc de Barcelona, com a millor recerca de tot Catalunya. Segons el jurat “el treball destaca per la seva originalitat i és un bon representant dels valors de la cultura de pau” i ha subratllat la valentia de l’estudiant d’endinsar-se en un fenomen que es considera difícil d’abordar i ha emfatitzat la seva capacitat per a la crítica social.

FER UN COMENTARI