Jaume Casañas ja és alcalde de Cunit

0
795

Jaume Casañas és des de dissabte el nou alcalde de Cunit, en compliment del pacte de govern entre el PSC i Impulsem Cunit segons el qual les dues candidatures es repartirien l’alcaldia al 50% durant la legislatura, els dos primers anys per a la socialista Dolors Carreras i la segona meitat del mandat per al líder també del PDeCAT. En una sala del Casal plena, i també seguit en directe per les xarxes socials de l’Ajuntament, el ple va esdevenir un acte protocol·lari, en què Casañas va rebre el suport dels dos partits de govern i també d’En Comú Podem, que orgànicament no forma part del govern, però hi té un peu dins i un peu fora.

Carreras, abans de deixar la vara, va destacar d’aquests dos anys la gestió de la pandèmia i, pels seguidors socialistes que no entenguessin que no entenguessin la seva renúncia, va dir que “seguim governant, seguim amb el nostre compromís i seguirem prenent decisions”.

Dels partits de l’oposició, Carolina Burgos (En Comú Podem) va dir que “en aquesta primera fase de la legislatura hem assentat les bases del Cunit del nostre imaginari”. Esther Otero (Cs) va prometre seguir fent una oposició “constructiva i propositiva”. Carme Martínez (ERC) és qui més s’hi va esplaiar, exposant tot un llistat de propostes a dur a terme, com obrir la biblioteca de nit en època d’exàmens, tornar els educadors al carrer, obrir els patis de les escoles, rehabilitar habitatges per dotar-los d’eficiència energètica, una moratòria del pla genera, millorar la freqüència en la recollida de residus, fer un control de les colònies de gats i que no torni a haver-hi una “tala de 91.000 m2 de bosc com el de Cunit Sud 5 Miramar”.

Acabar amb la crispació

Jaume Casañas, ja investit batlle, va tancar l’acte posant l’accent en el canvi de cicle que va començar fa dos anys, quan es venia de vuit anys de governs tripartits (CiU-ERC-ICV), amb “símptomes de fi de cicle”, i va destacar l’aposta valenta de fer un pacte entre els dos partits rivals que s’han repartit el poder al llarg dels últims vint anys, posant “Cunit per davant de qualsevol complex partidista”, també amb l’objectiu de deixar enrere etapes “de crispació”. També va dir que havia renunciat a quatre anys d’alcaldia d’un pacte alternatiu. Es va oblidar de dir, però, que també hi havia sobre la taula un altre pacte possible, que hauria deixat la seva candidatura els quatre anys a l’oposició.

FER UN COMENTARI