Joaquim Micó i Jordi López guanyen el primer concurs literari de Canyelles

0
850

“Crònica de l’honor i lo voler”, de Joaquim Micó, en català; i “La novia del meteorito”, de Jordi López, en castellà, han estat les obres guanyadores del primer concurs de relats del Festival Literari Castell de Canyelles, amb accèssit per a “Vermell sobre Negre”, de Jaume Montaner. El veredicte del jurat ha estat unànime i ha tingut en compte l’originalitat, el domini de la tècnica narrativa, el tractament de la temàtica i la qualitat lingüística, a l’hora d’escollir les obres guanyadores.

El concurs l’ha organitzat l’Ajuntament, de la mà del Grup de Patrimoni i Cultura del municipi, amb l’objectiu de promoure la creació literària amb referències històriques i locals. S’hi havien presentat 31 obres, 16 en català i 15 en castellà. Els guanyadors s’enduen un premi de mil euros i una escultura feta per a l’ocasió per l’artista Francesc Barceló. La dotació de l’accèssit és de 700 euros.

El jurat, presidit per l’escriptora Maria Rosa Nogué, l’han integrat, Núria Queraltó, Charo González, Pere Tor, Francesc Barceló, Francisco Javier Pérez, Lluís Amaré, Joan Campamà, Joan Armengol, Joan González.

FER UN COMENTARI