La CUP de Vilanova ha anunciat aquesta setmana que, en els propers mesos, durà a terme canvis en el si del grup municipal. Tres dels seus cinc regidors, Marta Jofra, Raimon Ràfols i Berta Belaskoain, deixaran el càrrec i seran rellevats per altres tres militants de la formació, que es donaran a conèixer el 6 de juny. La primera de les rotacions tindrà lloc en el ple de juny i serà Marta Jofra qui faci efectiva la seva dimissió. Les substitucions de Ràfols i Belaskoain es duran a terme a la tardor.

La CUP ha deixat clar que aquests canvis no tenen res a veure amb la petició de dimissió de Marta Jofra que va fer pública el govern municipal la setmana passada, ja que la regidora va exposar la seva voluntat de deixar el càrrec el mes de març. La validació del relleu intern es va produir just dos dies abans, en el si d’una assemblea oberta celebrada el 17 de maig.

Des de la CUP també s’explica que aquest relleu no és cap situació excepcional. De fet, en els 10 anys de la irrupció de la CUP a l’Ajuntament, s’han produït canvis de regidors en tots els mandats. Des de la formació es considera que aquests relleus “són un exercici de salut democràtica, una manera de repartir internament la càrrega que representa assumir el càrrec de regidor i una forma de democratitzar aquesta tasca, posant èmfasi en el caràcter col·lectiu del seu projecte”.

FER UN COMENTARI