Jordi Puigneró assegura que Junts vetllarà per la digitalització del Penedès

0
609
Jordi Puigneró acOmpanyat de diversos representants de Junts per Catalunya al Penedès. // LA FURA

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública del Govern de la Generalitat, Jordi Puigneró (candidat número 7 a les llistes de Junts), ha visitat aquest dimecres les capitals de l’Alt Penedès i el Garraf en el marc de la campanya de Junts per Catalunya de cara a les eleccions del proper diumenge.

Puigneró, després d’haver participat a un directe d’Instagram que s’ha publicat al canal de Junts per Vilafranca (@juntsvilafranca) juntament amb la candidata de la vegueria Ester Vallès, ha posat èmfasi en el concepte de “república digital”.

El conseller Puigneró a la seva visita d’aquest dimecres a Vilafranca. // LA FURA

El conseller ha assegurat que el seu partit es compromet a estendre la fibra òptica a tot el territori penedesenc per garantir-hi una bona connectivitat: “al proper pressupost que aprovi el Govern hi posarem els recursos per fer arribar la fibra òptica a tots els municipis, ja que a la vegueria encara en falten 18”, apuntava. “Nosaltres apostem per una connectivitat total: per terra, per aire i principalment de cobertura 5G. També volem posar infraestructura a l’espai, que permetrà que en zones orogràficament més complexes com masos apartats hi pugui arribar la connectivitat mitjançant un sistema que no sigui la fibra òptica”. En aquesta línia,el conseller assegurava que el cost de la tecnologia derivada dels nanostaèl·lits ha disminuït molt els darrers anys i “està a l’abast de la Generalitat” alhora que assegurava que la seva implantació “tindria moltes altres utilitats”

Puigneró afegia que cal apostar per la “producció des del territori d’energia verda i neta, aprofitant l’energia solar per passar de ser només consumidors a ser una societat de productors i consumidors d’energia verda”. A més, apuntava que “volem deixar que el mercat funcioni però tenint en compte que en el desplegament d’alguns serveis hem de valorar col·laboracions públicoprivades, com en el cas de les infraestructures relacionades amb la connectivitat. Gràcies a la fibra òptica hem vist com en molts municipis s’està combatent el despoblament i augmenten les escolaritzacions, i pel què fa a aquest aspecte no podem fer que el país depengui exclusivament de les grans corporacions, ja que hem d’assegurar que el desplegament es faci a tot el territori per igual”.

FER UN COMENTARI