Jornada per conèixer casos d’èxit en autogeneració d’energia a les empreses del Penedès

0
836
Gemma Sivill, directora de la Fundació Pro Penedès, Rosa Huget, presidenta de la Mancomunitat Penedès Garraf, i Joan Manel Montfort, secretari de la Fundació.

El consum energètic és un factor important en el funcionament d’una empresa, ja que influeix directament en els costos de producció, fent augmentar o disminuir la seva competitivitat. Sota aquesta premissa, la Fundació Pro Penedès i la Mancomunitat Penedès Garraf organitzen el 22 de març una jornada tècnica en què es presentaran experiències empresarials del territori amb nous models energètics basats en la generació d’energia pròpia per autoconsum, ja sigui electricitat o energia tèrmica. 

La sessió, que tindrà lloc de 9 a 11 del matí a l’Auditori de les instal·lacions que Família Torres té al carrer Doctor Janer de Vilafranca, presentarà els casos d’èxits de la mateixa Família Torres, el Celler Gramona, la Paperera Pere Valls, l’alcoholera CADES i la masia de turisme rural Can Pascol. També es comptarà amb la ponència de Josep Puig Boix, que explicarà com lluitar contra el canvi climàtic des de la generació d’energies en les empreses.

La jornada es va presentar dimarts al vespre en un acte que va comptar amb la presència del secretari de la Fundació Pro Penedès, Joan Manel Montfort, i la presidenta de la Mancomunitat Penedès Garraf, Rosa Huguet. Montfort va incidir en el fet que “l’energia que s’està pagant en aquest país és una de les més cares d’Europa” i que, per tant, “l’autogeneració és una opció molt vàlida per reduir despeses i guanyar en competitivitat”.

En termes similars es va expressar Rosa Huguet, que va destacar “la necessitat d’avançar cap a models alternatius que evitin el malbaratament energètic”, sobretot en l’àmbit industrial, on des de la Mancomunitat s’està treballant per difondre actuacions concretes per assolir els compromisos de reducció de gasos d’efecte hivernacle.

Les inscripcions per participar en la jornada són gratuïtes i es poden realitzar al web www.propenedes.com, on també es pot consultar el programa.

FER UN COMENTARI