Josep M. Ribas (ERC) es manté com a alcalde de Sant Sadurní

0
525

Josep Maria Ribas va ser reelegit dissabte com a alcalde de Sant Sadurní, per majoria absoluta, en fer-se efectiu l’acord d’investidura a què havien arribat poques hores abans, després que en les últimes hores haguessin llimat diferències, divendres al vespre, ERC i Junts per Sant Sadurní. Un pacte que estableix que Ribas sigui batlle durant la primera meitat del mandat i que Ton Amat, cap de llista de Junts, ho sigui en el segon tram de legislatura.

La sessió d’investidura es va fer al celler de La Fassina, que estava plena de gom a gom, per presentar no només l’elecció de Ribas (ERC) com a batlle, sinó també per l’estrena de fins a deu regidors nous (dels 17 que té el Consistori). El cap de llista de Junts, Ton Amat, serà primer tinent d’alcalde en una primera etapa del mandat, va dir que vol impulsar un canvi per fer un Ajuntament “més obert i transparent i fer participar tothom”. La nova regidora Meritxell Borràs (ERC) va destacar els “resultats històrics” obtinguts pel seu partit i el compromís de tenir un govern “molt fort i amb transparència per Sant Sadurní”.

Titolet

Carles Jiménez (PP) va mostrar certa incredulitat per l’anunci de canvi per aquest mandat ja que “es tracta d’un pacte de dos partits que ja porten molts anys governant”. Rafa Berlanga (Sant Sadurní en Comú) va lamentar la possibilitat de no haver conformat un govern progressista i d’esquerres i va dir que el pacte es fa “sense un full de ruta comú”. Arantxa Fernández (CUP), davant la negativa d’ERC de formar un govern “veritablement d’esquerres”, va augurar un govern “immobilista i que utilitza la majoria aritmètica per evitar el diàleg”. I Susanna Mérida (PSC) va ser molt crítica amb la decisió de vetar el PSC en les converses per la governabilitat.

FER UN COMENTARI