Josep Maria Farran, nou director d’Idiada

0
971
Carles Grasas passa el relleu a Josep Maria Farran.

L’enginyer Josep Maria Farran és des de l’1 de gener el nou director en cap d’Applus+ en substitució de Carles Grasas, que porta 32 anys al capdavant de la Idiada i que en endavant passa a assumir funcions no executives com a president del Consell d’Administració.

Sota la direcció de Josep Maria Farran, Idiada comença una nova dècada com un dels principals proveïdors de serveis de desenvolupament de l’automòbil per als principals fabricants de tot el món.

Idiada va tenir els seus inicis el 1971 com a Institut d’Investigació Aplicada de l’Automòbil, dins de l’Escola Superior d’Enginyeria de la UPC. Més d’una dècada després, el 1987, Carles Grasas en va ser nomenat director general i va dedicar els seus esforços a proveir Idiada de professionals qualificats per convertir-se en un soci global de la indústria de l’automoció. El 1994, ja formant part de la Generalitat es va inaugurar el centre tècnic de 370 hectàrees al polígon de l’Albornar i el 1999 es va constituir jurídicament com a empresa privada i va passar a formar part del nou Grup Applus+, amb Carles Grasas com a director executiu de la companyia. Gradualment la companyia es va anar internacionalitzant, va anar obrint filials i sucursals arreu del món (ara és present a 24 països), amb 2.750 empleats a tot el món i uns ingressos anuals de 214 milions d’euros.

FER UN COMENTARI