L’empresari i polític vilanoví Josep Piqué ha estat, a proposta de l’ADEPG i amb el consentiment del govern de Vilanova, la persona que ha protagonitzat el pòrtic de la Fira de Novembre amb una conferència preàmbul del saló comercial vilanoví.

Des de la CUP de Vilanova volem expressar la nostra més enèrgica protesta. La ciutadania no es mereix una visita tan indigna. El govern vilanoví, frívol i amnèsic, ha facilitat que Piqué fos a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i ha girat l’esquena a la nostra història més recent.

Hi va haver una època en què Piqué va tocar moltes tecles a l’Estat espanyol. Durant la segona legislatura d’Aznar, Piqué va arribar al cim de la seva carrera política com a ministre d’Afers Exteriors, entre els anys 2000 i 2002. Neus Lloveras i els seus companys de govern semblen haver oblidat una època especialment infausta durant la qual es començà a gestar la col·laboració espanyola amb l’administració nord-americana en la invasió d’Iraq. En aquell temps, Piqué ja havia esdevingut el polític vilanoví més influent de la història i, de retruc, la figura pública més vergonyant i ridícula de la nostra ciutat.

Bon coneixedor de les portes giratòries, quan era ministre d’Indústria va participar d’una comissió que estudià la condonació d’un crèdit ICO per valor de 7.400 milions de pessetes al grup químic Ercros, que ell havia presidit durant la dècada dels 90. Anys més tard es va saber que el mateix Piqué va formalitzar davant el notari la venda de la filial d’Ercros, Ertoil, tot i que fou exculpat judicialment. A Flix, Ercros posseeix la instal·lació química més contaminant del riu Ebre i una de les més contaminants de Catalunya, i porta més d’una dècada batallant judicialment per evitar el pagament de la despesa per la neteja del riu; 50 milions d’euros que estem pagant principalment amb diners públics (Ercros només n’assumeix un 5%).

Per a la CUP de Vilanova, Josep Piqué ni és un polític referencial ni un empresari modèlic. En tot cas, esdevindria un referent de la vergonya i un model d’oprobi. Per aquest motiu, ens hem negat a compartir cap espai públic i no hem assistit al pòrtic de la fira. No el volem, ni a Vilanova ni enlloc.

No a la Guerra! No a la impunitat corporativa!

Grup Municipal de la CUP
Vilanova i la Geltrú

FER UN COMENTARI