Dissabte es donava a conèixer, a través de les xarxes socials, les quatre colles que enguany participaran en la Diada de Sant Fèlix: Castellers de Vilafranca, Colla Vella Xiquets de Valls, Minyons de Terrassa i Colla Joves Xiquets de Valls. Un cartell clàssic.

El quintet administrador, però, convocava a tots els mitjans aquest dilluns al vespre per explicar els motius d’aquesta elecció i anunciar que, tot i que la seva idea inicial era comptar amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona, aquesta ja en la primera ronda de visites va expressar-los la voluntat de no participar a la diada al·legant que: “els encantaria actuar per Sant Fèlix, però la situació actual fa que la colla no se senti gens còmode amb el procés de selecció i amb la dinàmica generada en els últims anys entorn a la relació de la mateixa colla amb la diada castellera”.

En aquesta primera ronda de contacte els administradors van elaborar una llista amb sis colles possibles per participar a Sant Fèlix: Castellers de Vilafranca, Colla Vella Xiquets de Valls, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Minyons de Terrassa, Colla Joves Xiquets de Valls i Capgrossos de Mataró. Enguany els organitzadors de la més típica s’havien proposat portar a plaça les millors colles que han liderat el rànquing i les que han fet els millors castells de gamma extra durant el 2017. Aquests dos supòsits els complia la Jove de Tarragona però en declinar la invitació automàticament es va treballar per escollir qui la substituís. D’aquesta terna de cinc en van caure els Capgrossos, als quals els administradors han agraït públicament l’atenció rebuda i els han encoratjat a seguir treballant per ser presents algun dia en la Diada de Sant Fèlix: “creiem fermament que els Capgrossos podrien participar en la Diada i realitzar una bona actuació, però les dades ens han fet prioritzar altres colles”.

Per altra banda, el quintet administrador ha anunciat que el gestor cultural Jordi Bertran tornarà a ser el Cap de Plaça de les diades castelleres del 29 oi 30 d’agost. Bertran, que ja ho ha estat el 2016 i el 2017 ha explicat que se sent molt còmode desenvolupant aquesta tasca perquè “la plaça de Vilafranca és l’única del país on mai s’hi han deixat de fer castells, és una plaça on tots els racons són de gamma extra” ha explicat.

FER UN COMENTARI