Joverd, deu anys del millor planter dels Castellers de Vilafranca

0
1541
Joan Badell, Toni Bach i Anna Riba, membres dels verds.

Dissabte tindrà lloc la desena edició del Joverd, el concurs de colles castelleres dels instituts de l’Alt Penedès, que organitzen els Castellers de Vilafranca. El fet que sigui un aniversari rodó fa que el d’enguany sigui un concurs especial, en què s’hi han convidat especialment totes les colles que hi han participat en les nou edicions anteriors. Finalment seran vuit els centres que competiran, dos faran pilar testimonial i dos més no hi prendran part enguany.

Com l’any passat, en què les obres a Cal Figarot van impedir que es pogués fer al pati del local dels verds, el Joverd es farà al carrer General Prim, davant del local, ja que com explica el seu president, Joan Badell, s’ha vist que s’hi fa “molt més dinàmic, molt més vistós”. Les colles es trobaran a les 10 del matí, a les 11 aixecaran els primers castells i es calcula que acabin cap a la 1 del migdia. Dilluns al vespre es va fer el sorteig de l’ordre d’actuació, que ha quedat així: obriran plaça els Castellers del Milà i els aniran seguint, successivament, els Vailets del Sant Josep, la Colla Jove de Sant Elies, Els Nous de Vilafranca, els Castellers de l’Alt Foix, els Tirallongues del Pou de l’Eugeni d’Ors, els Grimpàries del Montagut, els Bordegassos de l’Alt Penedès i fora de concurs, els Castellers de Sant Josep i els Minyons de Penyafort.

Amb la voluntat de primar els castells horitzontals i més participatius en detriment dels verticals, el cap de colla dels Castellers de Vilafranca, Toni Bach, ha dit que es valorarà fer el màxim de poms de dalt, els 7, els 9, també fer el màxim de pilars de 2 possibles a la primera ronda. En canvi, el pilar de 4 desapareix de la llista de construccions possibles. I al pilar de 3 se li haurà de treure el baix.

A més a més, després d’avaluar conjuntament amb el professorat el funcionament dels anys anteriors, els Castellers han decidit que en endavant el Joverd es farà cada dos anys. El cap de colla ha manifestat que als vilafranquins els ha anat molt bé l’organització del concurs ja que al llarg d’aquesta dècada ha estat la principal via d’ingrés de nous membres de la colla, la qual, a més, s’ha rejovenit molt amb una franja d’edat, entre la infantesa i d’adultesa, de la qual abans n’estaven mancats.

FER UN COMENTARI