El Joverd s’avança un mes

0
2021

Els Castellers de Vilafranca avançaran un mes el concurs de colles castelleres d’instituts de l’Alt Penedès, Joverd. El motiu de l’avançament és que com que Setmana Santa cau al mes d’abril, deixar-lo per al maig no va gaire bé als centres educatius pels viatges de finals de curs i preparació d’exàmens, de manera que s’ha optat per fer-lo el dissabte 18 de març, com sempre a Cal Figarot.

Després d’haver fet mitja dotzena de tallers (de desembre ençà) i d’haver establert els primers contactes amb la resta de centres, el cap de colla Toni Bach ja dóna per garantit el miler de participants. Destaquen el debut de l’IES Gelida (que al taller, a redós de la recuperació dels Vailets, hi van acudir una cinquantena de joves), tornarà el Col·legi Sant Elias i també hi debutarà l’IES de la Girada. A més, diversos instituts llunyans del Penedès han demanat informació del concurs, fet que podria propiciar que la colla en convidés un de fora cada any, però no tots, ja que es calcula que l’aforament del pati de Cal Figarot no pot superar els 1.500 joves.

Les bases encara no s’han fet públiques, però segurament es puntuaran més els castells horitzontals, que requereixin una major participació de castellers al tronc. Quant al cartell, per quart any es triarà per concurs, enguany obert a tots els joves de Vilafranca (amb un màxim de 18 anys). Els originals es podran lliurar al local dels Castellers el 14 de febrer, de 6 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre.

FER UN COMENTARI