Juan Luis Ruiz (PSC) i Olga Arnau (ERC) presentaran candidatura. La negativa de Som VNG a donar suport a la candidata republicana assegura l’alcaldia al socialista

L’alcaldia de Vilanova està en mans de les forces minoritàries de l’Ajuntament de Vilanova, i si no hi ha un gir inesperat de darrera hora, la negativa de Som VNG a donar suport a la candidatura de la republicana Olga Arnau assegura que el proper alcalde sigui Juan Luis Ruiz, cap de llista de la candidatura més votada, el PSC.

Per unanimitat

L’assemblea de Som VNG, celebrada dijous al vespre, va aprovar per unanimitat no donar suport a la candidatura d’Arnau com a batllessa perquè des del primer moment la candidata republicana ha apostat per incloure en el pacte Junts per Vilanova, i els d’Enver Aznar sempre han tingut com a màxima fer fora del govern tant el PSC com CiU (en aquest cas, els seus hereus). Som VNG també argumenta que la proposta d’ERC era de formar un govern independentista que excloïa el seu grup, qui al seu torn tenia com a prioritat formar un govern d’esquerres (és a dir, que comptés amb Capgirem Vilanova-CUP). Els de Som VNG creuen que si dissabte investissin Arnau, aquesta acabaria pactant, un cop passada la investidura, amb Junts; és a dir, seria un govern continuista; i no en volen ser còmplices.

En el moment de tancar la present edició de La Fura, Capgirem Vilanova-CUP celebrava una assemblea per decidir la seva postura, però si es confirma el no suport de Som VNG a Arnau, ja és intranscendent ja que per investir-la, calen els vots de les quatre forces: ERC, JxC, CUP i Som VNG.

El ple d’investidura serà dissabte, a les 12 del migdia, en què el partit socialista recuperarà una alcaldia que va perdre fa vuit anys, aleshores amb Joan Ignasi Elena com a batlle.

Diàleg de sords

En les darreres setmanes hi ha hagut converses, però no negociacions. ERC necessita l’entesa a quatre bandes; Som VNG i la CUP no en volen saber res de governar amb JxC, atès que la seva màxima segueix sent treure del govern els dos partits que s’han repartit el poder al llarg dels 40 anys d’ajuntament democràtic (CiU i el PSC), i només demanaven a Junts que els regalés el vot d’investidura; i Junts per Vilanova manté la seva oferta de facilitar la investidura d’Arnau i formar un govern independentista (ERC, JxC i CUP), sense exclusions, però no admet regalar el vot i quedar-se a l’oposició. És més, la seva cap de llista, Blanca Albà, també assenyala que podria ser la CUP qui votés la candidata d’ERC i renunciés a governar, facilitant així un govern independentista d’ERC i JxC.

La retòrica de cada partit, doncs, no ha variat en tres setmanes. I el PSC només ha hagut d’esperar que la seva investidura caigués com fruita madura.

FER UN COMENTARI