Judici a la dissidència

0
342

Aquesta setmana ha començat l’ignominiós judici a les autoritats catalanes, líders polítics i líders cívics, que van cometre la gosadia de desafiar l’Estat i fer possible que més de dos milions de catalans votessin en un referèndum sobre la independència de Catalunya. El tracte vexatori que han rebut, amb presó preventiva durant més d’un any (insòlit), moments emmanillats –com si s’evités així que fugissin corrent–, furgó de la Guàrdia Civil amunt i avall de la presó al tribunal i del tribunal a la presó, etc., i les inquantificables irregularitats que hi ha hagut durant el procés d’instrucció, que és la seva manera de deixar-los en situació d’indefensió davant d’una farsa de judici de base ideològica, han passat en segon terme quan els entogats de la Santa Inquisició del segle XXI han començat les vistes.

Dijous, els primers a declarar van ser Oriol Junqueras i Joaquim Forn. Tots dos revestits d’una dignitat encomiable. El vicepresident, amb el seu tarannà pedagògic, acadèmic, per defensar que s’encarava a un judici polític, ja que el que s’està judicant són les seves idees, i que en canvi l’únic delicte que es va cometre durant el Procés va ser la violència de la policia espanyola contra la població pacífica; una violència que és la base de l’acusació, que és una invenció i que sempre han rebutjat tots els dirigents implicats en l’1-O. I l’exconseller d’Interior, segregant en tot moment els Mossos d’Esquadra de la seva tasca com a Govern: el cos va estar subjecte al que dictaven els tribunals (i cap llei diu que la seva obligació era atonyinar gent pacífica), mentre que, com a part de l’Executiu de la Generalitat, Forn va actuar perquè es fes el referèndum.

En paral·lel al judici, els Mossos han rebut l’ordre judicial de protegir tots els edificis de Jutjats de Catalunya –en són una cinquantena– amb una parella d’agents fixa a cada porta. Tot per evitar que els CDR els aboquin quatre fems al davant, en una metàfora que no requereix gaire explicació. I de retruc, el nostre país que queda infraprotegit (durant els almenys tres mesos que durarà el judici?), en una altra evidència de quines són les prioritats en matèria de seguretat que té l’Estat en relació a Catalunya.

Per cert, dijous vinent hi ha convocat un dia de vaga per denunciar la repressió a la dissidència política. A consciència de cadascú, actuar en conseqüència.

FER UN COMENTARI