Juan Luis Ruiz ja oficialment és el candidat del PSC a Vilanova

0
1684

Juan Luis Ruiz va ser elegit dilluns en assemblea extraordinària com a candidat del PSC a les eleccions municipals de 2019 a Vilanova. Serà la seva segona temptativa per assolir l’alcaldia de Vilanova. En aquesta ocasió, Ruiz ha estat l’únic candidat que s’ha presentat pels socialistes (fa quatre anys es va haver d’enfrontar a les primàries a la també regidora Teresa Llorens). A l’assemblea, Ruiz va estar acompanyat dels altres regidors i regidores del PSC a l’Ajuntament, així com també de la diputada al Parlament Esther Niubó i del diputat Carles Castillo.

El PSC afronta ara unes eleccions a poc més de mig any vista des de l’oposició, uns mesos després que l’alcaldessa Neus Lloveras (CiU) el fes fora del govern municipal, no per divergències en la gestió municipal sinó pel posicionament del partit a favor de la supressió de l’autonomia a Catalunya i de tot el que se n’ha derivat. Aquest retorn a l’oposició ha agafat el partit amb el peu canviat, ja que va arribar quasi mig any després de l’aplicació del 155, i no de manera imminent. Ara, doncs, els socialistes han hagut d’endurir el seu posicionament respecte la gestió del govern, ara en mans de la coalició CiU-ERC.

Ruiz és un veterà de la política local. De fet, és el regidor amb més antiguitat en el càrrec a l’Ajuntament vilanoví. El primer secretari del PSC de l’Alt Penedès-Garraf i expresident del Consell Comarcal del Garraf és regidor des de 1995, ara fa 23 anys. En aquest llarg període, ha ocupat carteres com les d’Educació, Via Pública o Formació i Polítiques d’Ocupació, entre altres.

FER UN COMENTARI