Junts-PDeCAT Penedès demana un tracte sanitari diferenciat al Penedès

0
846

El PDeCAT Penedès-Junts per Catalunya al Penedès demana que les comarques de la vegueria Penedès tinguin un tracte sanitari diferenciat en el procés de des confinament, ja que entén que ni el model provincial que planteja l’Estat, ni el de regions sanitàries que proposa la Generalitat (amb el Baix Penedès enquadrada a Tarragona i l’Alt Penedès i el Garraf, a l’Àrea Metropolitana Sud, juntament amb tot el Baix Llobregat), no s’ajusten a la realitat territorial del Penedès. De fet, des del 2017 el Penedès ja no forma part de l’antiga Regió Metropolitana.

En el moment que es comenci a desenvolupar el desconfinament, segons JxC Penedès, el Penedès no pot ser posat al mateix ritme de fases que pot tenir una realitat com l’Hospitalet del Llobregat, Cornellà del Llobregat o Sabadell. Per això demana al Departament de Salut de la Generalitat que tingui en compte la idiosincràsia penedesenca i que les Àrees de Salut del Penedès presentin un ritme diferent respecte el conjunt de l’Àrea Metropolitana Sud. Concretament, es refereix a l’Àrea de Salut de l’Alt Penedès-Garraf-Cunit i l’Àrea de Martorell Rural, que inclou Gelida, Sant Llorenç d’Hortons i Masquefa. En referència al conjunt de la vegueria, el PDeCAT Penedès afirma que l’Àrea del Baix Penedès té un comportament més homogeni respecte a la seva Regió Sanitària de referència.

JxC continua defensant que el Govern català prengui mesures per tal que la vegueria Penedès es pugui dotar de la seva pròpia Regió Sanitària de referència, amb 500.000 habitants i els serveis sanitaris que es necessitin.

FER UN COMENTARI