Junts pel Penedès proposa construir un baixador d’alta velocitat a Vilafranca

0
295

Representants del partit Junts per Catalunya de diferents municipis del Penedès van exposar ahir dilluns en roda de premsa una moció que es presentarà a tots els municipis de la vegueria per demanar un baixador d’alta velocitat al territori, que se situaria a l’alçada de Vilafranca.

La moció contempla la creació d’un baixador intermodal que connecti alta velocitat amb els regionals, rodalies, bus exprès i cotxe privat; que ha de fer efectiu un servei de regionals Avant i els de llarg recorregut que tinguin més demanda a la regió del Penedès.

Per Junts pel Penedès, el baixador suposaria “tenir accés a l’alta velocitat a menys d’una hora de l’estació, potenciar la intermodalitat del transport públic, descongestionar l’àrea metropolitana de Barcelona i proposar l’estació del Penedès com l’estació perifèrica de Barcelona quan entri en servei el Bypass del Vallès”.

A més, des del partit s’assegura que aquestes mesures impulsarien “les activitats econòmiques i el turisme i posarien en valor la localització estratègica del territori”.

El diputat al congrés Genís Boadella va ser present a la roda de premsa i va assegurar que duria la moció a Madrid. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el responsable del partit a la vegueria, Jaume Casañas, també van participar a l’acte amb l’acompanyament d’altres alcaldes del territori.

FER UN COMENTARI