Junts per Catalunya fa a Vilafranca l’acte de presentació de la seva candidatura

0
712

Vilafranca del Penedès, i més concretament Cal Figarot, va ser el lloc triat per Junts per Catalunya per presentar, amb tota solemnitat i amb les restriccions derivades de la pandèmia, la seva candidatura electoral al 14F. I ho va fer diumenge al migdia amb tots els pesos pensants del partit: la candidata Laura Borràs, telemàticament el president del partit i expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i, per sorpresa de tothom, presencialment també hi va ser el secretari general del partit i pres polític Jordi Sànchez. Així mateix, també van intervenir en el míting l’exconseller de Cultura i exiliat Lluís Puig i els caps de llista territorials Albert Batet (Tarragona), Ramon Tremosa (Lleida) i Gemma Geis (Tarragona). L’acte va ser presentat per la periodista Pilar Calvo i pel director teatral Joan Ll. Bozzo.

Durant la presentació, els socialistes van ser el blanc de la majoria de crítiques de Junts. Puigdemont va qualificar el candidat del PSC Salvador Illa com “un dels pitjors ministres de Sanitat de la Unió Europea”. També va insistir en la tasca que es fa des de l’exili: un exili que “recorda al món l’existència d’un conflicte; un exili que no controlen” i amb el qual “els fem passar vergonya”.

La candidata Laura Borràs va dir que l’Estat decidirà quan votem, “però no a qui votem”; va parlar de “l’operació d’estat per desplaçar l’independentisme de la centralitat política de Catalunya”, com ja va fer el 2017 amb Ciutadans i ara amb el PSC, i va transformar “l’efecte Illa” en “el defecte Illa”, per “les xifres rècord de contagis” de l’estat espanyol o “la pèrdua de milers de dosis de vacunes”.

Per la seva part, Jordi Sànchez va dir que Junts ha dit que a hores d’ara “ja ha recollit tots els suports econòmics en crèdits per tenir les mans lliures” en les eleccions, i que és un partit “integrador, de confluència, amb voluntat de sumar i amb lleialtat a l’1 d’octubre”. Sànchez va assegurar que Junts “som els que més molestem a les institucions econòmiques i polítiques de l’estat espanyol, i sobretot, fem por pel que nosaltres farem”. Finalment, va dir que “l’únic enemic que ens pot impedir guanyar les eleccions és l’abstenció”.

FER UN COMENTARI