Junts per Vilafranca anuncia l’ampliació del Ricard Fortuny amb 80 places i 60 pisos socials per a joves

0
537

El candidat a l’alcaldia de Junts per Vilafranca i batlle Pere Regull no farà promeses electorals que no tingui encarrilades. I en matèria social i de servei a les persones, aquesta setmana n’ha anunciat unes quantes. En primer lloc, l’ampliació del Centre Sociosanitari Ricard Fortuny amb una ala nova on ara hi ha la zona d’aparcament, que serà annexa a l’edifici actual i que es dotarà amb 80 places de residència per a gent gran, que se sumaran a les 120 que ja hi ha ara, amb la qual cosa “en dos anys” n’hi haurà 200 i “ens posarem en les ràtios més bones de les ciutats mitjanes de Catalunya”, ha dit el candidat. També en un parell d’anys promet arribar al centenar de pisos assistits per a gent gran, amb una promoció nova de 60 pisos de mica petita, de lloguer assequible, que té pactada amb el Consorci de Salut de Catalunya.

A l’altre extrem de la franja d’edats, per al jovent ha anunciat la signatura d’un conveni amb l’Incasol per tenir una promoció de 30 pisos de lloguer social i, al costat, una altra promoció amb Llar Unió Catalònia (que depèn d’UGT) per a una altra promoció de pisos socials de venda per a joves. També preveu fer una pista d’skate de 1.000 m2 sobre la llosa de la via. Les promocions es repartiran entre la Girada i la Barceloneta-Sant Magí.

Ja fora de l’abast de l’Ajuntament, Pere Regull també ha manifestat la seva confiança que es compleixi el “pacte” a què es va arribar arran de la fusió dels consorcis sanitaris de l’Alt Penedès i Garraf, de portar l’hemodiàlisi a Vilafranca. En aquet cas, depèn de l’ICS-Departament de Salut.

I finalment, Regull qualifica de “vergonya” que després d’haver dotat una oficina per a la tramitació de DNI i passaports, ubicada a la ronda Ibèrica i que ja està, “des de fa un any”, plenament equipada, fins i tot amb pantalles, taules, cadires… tot, amb la inversió feta per l’Ajuntament, no s’hagi obert: “està tot a punt perquè s’obrin les portes, i depèn de Madrid”.

FER UN COMENTARI