Junts per Vilanova només contempla pactar amb partits independentistes

0
1059
Jan Butí, Blanca Albà i Antoni Palacios.

Junts per Catalunya a Vilanova no contempla cap altra opció de pacte que amb forces independentistes, és a dir, amb ERC i la CUP. Així ho ha manifestat la seva candidata a l’alcaldia, Blanca Albà, que ha recordat que des del primer moment ha treballat per forjar una candidatura unitària de l’independentisme a Vilanova, sense èxit: ja sigui unint-se en coalició els tres partits polítics o bé sota el paraigua de Primàries. A manca d’acord amb les altres dues forces independentistes, ha optat per presentar-se en solitari, amb una llista “plena d’independents de diferents àmbits, transversal, oberta”.

Segons la cap de llista, a les ciutats mitjanes de Catalunya (i Vilanova és la 17a) li calen “governs forts i independentistes per posar-los al servei de la construcció de la república catalana: és el que necessita Vilanova i és el que necessita el país”.

Quant a Vilanova estrictament, Blanca Albà ha manifestat que el seu programa electoral té com a prioritat única les persones. Explica que si en la legislatura que ara s’acaba s’han hagut de desestimar projectes i inversions a la via pública, ha estat perquè l’Ajuntament tenia un deute de 98 milions d’euros (sobre un pressupost de 65 milions) “provocat per un tripartit que no va saber aturar la despesa quan ja es veia que l’economia no anava bé”. En quatre anys, el govern ha pogut eixugar el deute en 32 milions, de manera que ara està “només” al 100%. A més, també tenia com a prioritat reduir l’atur (que era del 22% i ara està en el 12%) i cobrir necessitats socials en habitatge, alimentació i subministraments elèctrics, entre altres.

FER UN COMENTARI