Junts x Vilafranca ha presentat avui en roda de premsa algunes de les mesures en economia i formació que formen part del seu programa electoral. L’actual alcalde de Vilafranca i cap de llista del partit, Pere Regull, ha afirmat que, com a ciutat mediterrània, “ens interessa mantenir el petit comerç local i per això ens comprometem a fer reunions periòdiques fixes amb tots els comerços de la ciutat”. Regull opinava que Internet suposa una amenaça pels comerciants vilafranquins i que cal que l’Ajuntament els recolzi; i per això ha anunciat que adaptaran l’agenda festiva als comerços.

Per l’alcalde, el mercat de Vilafranca és un punt clau que s’ha menystingut: “el mercat és fonamental perquè cada dissabte milers de persones dels entorns es desplacen per a fer-hi les seves compres i n’hem de fer més visibilització”. En aquesta línia, també ha assegurat que remodelaran la plaça de l’Oli per allargar el circuit comercial perquè tant el Mercat de la Carn com tot el seu entorn “tingui més potència”.

En referència al treball, Regull definia les empreses com a “creadores de vida i de llocs de treball” i declarava que des del seu partit reduiran l’import d’activitats econòmiques i construiran un carril bici que connecti Vilafranca amb els cinc polígons del voltant per permetre que els més de 2.000 treballadors que hi treballen puguin anar-hi a peu o amb bicicleta o patinet. Regull afegia que aquesta mesura “no és una promesa, sinó una realitat, perquè estarà fet abans d’un any”.

Finalment, i en l’àmbit formatiu, l’alcalde ha definit l’Ajuntament com a un “líder en inversió en formació ocupacional i creació de llocs de treball”. Per aquest motiu perpetuaran els plans d’ocupació que s’estan duent a terme actualment i potenciaran els màsters del sector del vi que es duen a terme a la Wine Business School en conveni amb la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat de Vic.

L’alcalde s’ha compromès a un nou conveni, aquesta vegada amb la Universitat de Barcelona, que suposaria la creació d’una càtedra a Vilafranca, a l’antic hospital. Regull explicava que l’equip de govern ha decidit escoltar l’oposició i no traslladar les oficines de l’Ajuntament a aquest espai perquè “si mantenim les oficines separades i escampades fomentarem el desplaçament de la ciutadania per tota la ciutat i evitarem la creació de guetos”.

Aquest conveni significaria que, durant la propera legislatura, ja es poguessin dur a terme cursos de filosofia i dret al nou espai. L’alcalde ha assegurat que les properes dues setmanes acabaran de tancar tots els detalls i signaran l’acord amb la universitat.

FER UN COMENTARI