La 10k de Vilafranca serà Campionat de Catalunya

0
612

Fondistes Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca han presentat aquesta setmana la desena edició de la 10k, la cursa de deu quilòmetres per dins de Vilafranca, que enguany serà Campionat de Catalunya; una fita que feia anys que l’organització cercava i que certifica la qualitat de la carrera.

Es disputarà el diumenge 26 de gener al matí, amb el mateix circuit de cinc quilòmetres (al qual caldrà donar dues voltes) per dins dels carrers de la vila, i amb diversos punts d’animació disseminats pel circuit (grups musicals, batucada). I és que com explica el tinent d’alcalde Aureli Ruiz, la doble vessant social i competitiva és un senyal d’identitat de la 10k, que s’obre a 1.500 atletes –màxim– i que s’hi pot participar intentant fer bones marques, però també pel plaer de córrer. I pels que no s’hi vegin en cor, hi ha la possibilitat de córrer la Mini10k, de 1.300 metres, amb preu d’inscripció 100% solidari (dos euros, a benefici de la Fundació Joan Petit d’infants contra el càncer). La Mini10k començarà a les 10 del matí i la 10k una hora més tard. Els atletes disposaran de servei de dutxa i d’acollida d’infants. Serà, a més, una cursa lliure de plàstics (no es donaran als corredors vasos de plàstics d’un sol ús).

Joan Luque (Fondistes Penedès) posa sobre la taula les dades de l’any passat per mostrar la bona acceptació que té la 10k a la comarca: més del 50% d’atletes van ser penedesencs (683, dels 1.271 totals), el 26% van ser dones, el 26% també van ser de Vilafranca i van ser molts els atletes que van baixar dels 40’ (fet que demostra, que amb el seu circuit planer i sense revolts pronunciats, pot ser una cursa ràpida).

FER UN COMENTARI