La 17a fira Eco Sant Cugat torna al carrer

0
805

Diumenge tindrà lloc la dissetena edició de a Fira Mediambiental del Penedès, l’Eco Sant Cugat, que organitza l’Ajuntament cada últim diumenge de setembre amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania vers la problemàtica ambiental. Tot i que el dia fort de la fira és el 29, hi ha activitats programades ja des de divendres i també dissabte, com la xerrada d’Astrid Barqué sobre viure de manera saludable, una activitat de plogging pels voltants del municipi (una trobada per arreplegar escombraries mentre se surt a córrer o caminar) i la cinquena mostra audiovisual de medi ambient del Penedès, al centre cívic, on es podrà veure “Bikes, una aventura sobre rodes”, “Restauració de barraques”, “Latinoamérica es Mujer” i “Tallant el Cel – Els ocells rapinyaires del Foix”.

Diumenge guanyaran protagonisme els estands i expositors, que en els darrers vuit anys s’havien ubicat a la Zona Esportiva i que enguany torna als carrers del mig del poble: Milà i Fontanals, Dr. Robert i Ponent. També hi haurà jocs infantils a la Plaça de Joan Sangenís i pels seus voltants.

Els temes dels estands podran anar des de les energies renovables a l’estalvi d’aigua, passant per la mobilitat sostenible, productors artesans agroalimentaris i les entitats i comerços del municipi. També es programen xerrades (una sobre la recollida de la brossa porta a porta i una altra de Greenpeace i les ADF sobre incendis), tallers per a adults i infants (jocs tradicionals gegants, ecoxocs ecològics i el pop inflable gegant del regiclatge, tot gratuït), un mercat d’intercanvi i segona mà, una caminada matinal, una passejada etnobotànica, una bicicletada popular, l’espai salut amb moltes activitats i una trobada de plaques de cava.

L’Espai Gastronòmic se situarà al pati de l’1 d’octubre de 2017, al Centre Cívic. Un lloc ampli, espaiós i amb ombra. Més informació al web www.ecosantcugat.cat.

FER UN COMENTARI