La 1a Fira d’Ocupació i Emprenedoria del Baix Penedès reuneix 35 empreses i 1.170 desocupats

0
530
Cinc empreses van decidir no participar-hi a causa de les restriccions per l’impacte del Coronavirus. // AJUNTAMENT DEL VENDRELL

Aquesta setmana se celebrava la primera edició de la fira, certamen que ha ofert més de 600 llocs de treball

L’Hotel Nuba de Coma-ruga, del Vendrell, acollia el passat dimarts la primera edició de la Fira d’Ocupació i Emprenedoria de la comarca del Baix Penedès.

La trobada va ser organitzada per l’Eina, el Servei Municipal d’Ocupació de la capital baixpenedesenca, en el marc del Programa de Projectes Innovadors i Experimentals. Pels organitzadors, l’assistència i el desenvolupament de la fira “ha superat totes les expectatives” i afegien que el certamen “s’ha manifestat com aparador ideal en benefici de persones sense ocupació i empreses que busquen llocs de treball específics”.

La fira va atraure 1.170 persones en situació d’atur i 35 empreses, que oferien 600 llocs de treball de diversa temporalitat. Joan Sans, president del Consell Comarcal, assegurava que la fira “ha alineat administracions, entitats i 14 municipis sota un objectiu comú: combatre la taxa d’atur”; taxa que actualment es troba al 17,9% i fa del Baix Penedès la comarca catalana amb més percentatge d’aturats.

Solucions des del territori

Aquesta primera edició va connectar empreses i persones a la recerca de feina i va oferir diverses activitats per a empreses, emprenedors i desocupats, com tallers per aprendre a dissenyar un perfil digital i descobrir les claus de l’emprenedoria al segle XXI, entre altres.

Susana Diaz, subdirectora general d’Ocupació i Territori, apuntava que “l’única manera de fer front a l’atur és que tothom treballi en una única direcció” i subratllava que “des del SOC som partidaris que la solució dels problemes sobre l’atur els lideri el mateix territori afectat”.

Malgrat la bona valoració general, cinc empreses van decidir no participar-hi a causa de les restriccions per l’impacte del Coronavirus.

FER UN COMENTARI