La 30a Roda de Teatre de l’Alt Penedès comença a girar aquest cap de setmana

0
162

La trentena edició de la Roda de Teatre de l’Alt Penedèscomençarà a girar aquest mateix cap de setmana al teatre Cal Bolet de Vilafranca i a la societat La Torre de les Gunyoles. Ho farà amb un total d’11 grups amateurs de la comarca que, si la covid-19 ho permet, faran unes 26 representacions per setze municipis de l’Alt Penedès entre aquest segon trimestre de l’any i fins al març o abril del 2021. “Amb tota la prevenció i seguretat del món, però també amb tot l’optimisme i la valentia, encetem la Roda de Teatre”, anunciava Pere J. Ullate, de la GATAP, l’entitat que aglutina els grups de teatre federats de la comarca i que organitza la Roda. Des d’aquesta entitat es destaca la importància de la cultura comarcal i l’associacionime per travar complicitats “i el teatre com a eina de veïnatge i d’identitat”.

S’estrenen dos pobles i dos grups
Enguany a la Roda hi participen dos nous grups: La Tribu, d’Olesa de Bonesvalls i MaGret, de Vilafranca i també dos municipis acolliran actuacions per primera vegada en trenta anys, Pontons i Pacs del Penedès. Des de la GATAP es valora molt positivament la incorporació d’aquests dos pobles i es subratlla que amb ells en aquestes trenta edicions la Roda haurà passat pels 27 municipis de la comarca. Malgrat això, enguany hi haurà tres menys que en l’anterior edició, ja que a Olèrdola en lloc de sis representacions se’n faran tres.

Pel que fa a les obres de teatre que es representaran, de les 11 que s’interpretaran només una serà d’estrena, la del grup de teatre La Torre de les Gunyoles. I és que la covid-19 ha fet que la majoria no puguessin assajar amb normalitat i per això hagin optat per presentar alguna obra ja estrenada. Els de les Gunyoles van decidir assajar telemàticament durant tot el confinament i això els va permetre estrenar obra el mes d’agost.

La Roda de Teatre s’encetarà dissabte a la tarda al teatre Cal Bolet de Vilafranca amb la representació de l’obra La Defensa de les Pells, a càrrec del grup vilafranquí Magret i continuarà diumenge a la Societat La Torre de les Gunyoles amb “Políticament incorrecte”, del grup Pirandó 84, d’Avinyó Nou.

 

 

 

 

 

 

FER UN COMENTARI