La 40a edició del FIMPT de Vilanova s’ajorna fins a l’any que ve

0
250
Els concerts programats per aquest estiu es passen a l'any que ve.

Aquest any no hi haurà FIMPT a Vilanova. L’Ajuntament ha decidit ajornar l’edició més especial, la quarantena, fins a l’estiu de 2021, concretament del 9 a l’11 de juliol, ja que les condicions que imposa la pandèmia de la covid-19 impedeixen de fer la celebració que s’esperava. Hi havia la possibilitat de traslladar-lo a la tardor, però a Vilanova hi ha altres festivals que també s’organitzen a l’estiu que s’estan reprogramant cap al mes de setembre i, segons ha explicat la regidora de Cultura Adelaida Moya, “l’ajornament del FIMPT afavoreix l’oxigenació del calendari de festivals de Vilanova i facilita la continuïtat” de la resta de certàmens, si s’acaben fent.

L’Ajuntament havia ideat el 40è Festival Internacional de Música Popular i Tradicional com “l’edició de rellançament”, en paraules de Moya, amb un cartell que es mantindrà per al 2021 i que estarà format “per artistes amics del FIMPT”, és a dir, majoritàriament per grups, músics i formacions que ja han passat un any o altre per Vilanova a presentar la seva música tradicional. El pressupost del festival s’havia incrementat enguany fins als 100.000 euros, amb subvencions de la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

Amb la marxa de Jordi Paulí com a director, enguany l’Ajuntament ha optat per crear la figura del comissari, amb funcions més properes a les de relacions públiques i cap de comunicació, sense descartar que a partir de la 41 edició, que serà diferent, es torni a a tenir direcció artística.

FER UN COMENTARI