La 40a Mitja de l’Espirall de Vilafranca bat rècords d’inscripcions

0
307
La Mitja d'enguany formarà part del Campionat Universitari de mitges maratons. // FOTO: LA FURA

La quarantena edició de la Mitja Marató del barri de l’Espirall de Vilafranca, cursa que es durà a terme el diumenge 17 de novembre, ja ha obert inscripcions. Per la regidora d’Esports de l’Ajuntament vilafranquí, Anna Doblas, l’objectiu de l’ens i entitats que hi col·laboren és “convertir-la en la mitja marató de referència a Catalunya” i seguir fent-la créixer.

Segons Doblas, aquest 2019 hi ha moltes més inscripcions que el 2018 i cada vegada més empreses i fundacions hi confien per fer-se patrocinadors. A més, aquest any la cursa estrenarà la temporada dels Campionats de Catalunya Universitaris.

El tècnic d’Esports Jordi Gallego explicava que aquesta cursa és un “repte per a tothom” i que per això s’ha mirat d’oferir un ventall ampli de possibilitats: la mitja inclourà la cursa típica de 21km, una Mitja Jove de 10 km i la Mitja Petita, de 2,1km i apta per a totes les edats. Enguany la sortida i arribada de la Mitja serà l’Espai Jove La Nau de Vilafranca, que es va estrenar el passat mes de febrer al carrer Baltà de Cela. A l’espai també hi haurà punt d’avituallament, fisioteràpia, dutxes, acollida d’infants i altres serveis necessaris pels esportistes.

Enguany també s’ha volgut apostar pel medi ambient minimitzant residus, utilitzant xips reutilitzables o aportant cotxes elèctrics per seguir la cursa, entre altres. Una altra de les finalitats d’aquesta mitja serà arribar a la ciutadania que pateix un “abandonament prematur de l’esport”, que segons les regidories d’Esports i Joventut s’emmarca entre els 12 i els 22 anys. És per això que es fomentarà la inscripció de joves d’aquestes edats a la Mitja Jove, que podran tenir accés il·limitat al Complex Aquàtic des del moment de la inscripció fins el dia de la cursa. A més, si en el moment de la inscripció es presenten en grups de 3 o més persones, la inscripció tindrà un cost de només 3 euros.

La mitja de l’Espirall comptarà amb un bus llançadora que podrà dur corredors i acompanyants pels diversos municipis que acullen el recorregut. També hi haurà animació que s’encarregarà d’acompanyar els esportistes durant la ruta i amenitzar les famílies i amics dels protagonistes.

Gallego anunciava que l’objectiu d’enguany era arribar a les 1.200 inscripcions, i aquesta setmana ja s’ha complert un 90% de la xifra només amb les inscripcions a la cursa de 21km. En aquesta línia, l’alcalde de Vilafranca Pere Regull apuntava que es tracta d’un fet excepcional: “la majoria de curses catalanes estan perdent inscripcions perquè cada vegada hi ha una oferta més àmplia, variada i atractiva, però la Mitja de l’Espirall ha aconseguit créixer i teixir encara més xarxa al territori”.

Les inscripcions, que es poden fer fins el 13 de novembre a l’Espai Jove, al SIAJ, a l’Ajuntament de Vilobí i a través de la pàgina web mitjaespirall.cat, també inclouen packs amb serveis de salut, gastronomia, esport i fisioteràpia. Part dels beneficis de la cursa es destinaran a la Fundació Pasqual Maragall.

 

FER UN COMENTARI