La Fundació Vallformosa i el Centre Excursionista del Penedès han fet aquesta tarda l’entrega del xec que reuneix els diners recaptats a la quarta edició de la Caminada Solidària, que es va dur a terme el passat diumenge 19 de maig. L’entitat beneficiària d’enguany era l’Associació de Prevenció i Informació del Càncer Molins (PICAM), agrupació que ofereix serveis gratuïts a pacients oncològics i hematològics.

Bernarda Moreira, presidenta de l’associació, explicava que els integrants de PICAM són expacients i pacients actuals que coneixen els impediments de les persones amb malalties oncològiques i hematològiques, i miren de “trobar totes les vies possibles per alleugerir la malaltia i millorar la mobilitat i qualitat de vida dels pacients”. Moreira s’ha mostrat molt agraïda amb la donació i ha constatat que “sovint tenim projectes però es queden en somnis, i ara en podrem fer realitat alguns”.

La presidenta de la Fundació Vallformosa, Queta Domènech, explicava que aquesta quarta edició va comptar amb la participació de 1.800 persones, i que entre totes es van aconseguir 11.400 euros per l’associació PICAM. Domènech afirmava que la Fundació “vol donar suprort a projectes com els de PICAM” i que estan molt satisfets de poder-hi aportar recursos.

Des del Centre Excursionista del Penedès, el seu president Jordi Solís afegia que la caminada és apta per a tots els públics i això facilita la participació de famílies senceres, però que el límit d’inscripcions són les 2.000 persones perquè “no podríem oferir uns bons serveis d’avituallament, es complicaria la logística i la ruta estaria massa saturada”. Solís comentava que tant des de Vallformosa com des del Centre Excursionista s’impulsen iniciatives centrades en la millora de la qualitat de vida dels pacients oncològics perquè “el càncer és una malaltia que toca a molta gent, ja sigui de lluny o de molt a prop”.

L’associació PICAM ha explicat que els seus objectius són destinar aquesta donació a mirar d’oferir un servei de fisioteràpia gratuït i també en intentar assegurar el trasllat de pacients del Baix Llobregat que necessitin sessions de radioteràpia o altres serveis, fita que Ampert ja ha aconseguit al Penedès i que suposa una necessitat bàsica per als pacients.

FER UN COMENTARI