La 4a edició de l’Obrim Vilafranca es farà l’últim cap de setmana de setembre

0
141
L'Obrim Vilafranca d'enguany incorpora la seu de la cooperativa Covides. // LA FURA

Vilafranca celebrarà una quarta edició de l’Obrim Vilafranca, iniciativa de la regidoria de Turisme per donar a conèixer els interiors i les històries de vida d’edificis singulars de la ciutat. Enguany, la llista d’edificis visitables creix fins als 17 i incorpora la casa Janer, a la rambla Nostra Senyora, i la casa Pelegrí-Güell, edifici amb retocs modernistes al carrer de la Palma.

Dolors Rius, regidora de Turisme, explicava que aquest projecte serveix per descobrir racons que normalment estan tancats al públic: “sovint, des de fora veiem les cases senyorials o modernistes de la vila, però no imaginem tot el que tenen darrere. Amb Obrim Vilafranca ho podem conèixer perquè molts propietaris ens obren les portes d’edificis que durant l’any no es veuen perquè o bé hi viuen famílies o bé s’hi està treballant”, apuntava.

La presentació de la quarta edició s’ha dut a terme als jardins de la casa Janer, seu de la cooperativa vitivinícola Covides, i per això ha comptat amb la presència del president de la cooperativa, Fèlix Galimany. Rius ha volgut destacar la rellevància de la cooperativa pel Penedès i, més específicament, per Vilafranca: “Covides és una cooperativa amb 700 socis que exporta el 65% de la seva producció. Per nosaltres, cada ampolla que exporten és ambaixadora del nostre territori”.

Visites guiades al 100%

Aquest 2021 totes les visites comptaran amb la presència d’un guia, també les que fins ara es feien de manera lliure, i per això serà imprescindible la reserva prèvia. En total hi haurà 155 visites, que es faran el darrer cap de setmana de setembre i acolliran unes 1.700 persones.

A l’hora de reservar es podran agafar entrades per un màxim de dues persones i de dos edificis en un mateix dia. Com a novetat, a banda de la casa Janer i la casa Pelegrí-Güell, es podrà visitar el nou Vinseum reformat, que després de les obres triplica el seu espai. La resta d’edificis visitables són Cal Recasens, Cal Vallès o Casa Clascar, Casa Joan Via i Raventós (Cal Figarot), Casa Macià, Casa Salvador i Collado (Consell Regulador de la D.O. Cava), Casa Serra i Coromines, L’Agrícol, l’església i claustre de Sant Francesc, l’església de la Trinitat i claustre dels Trinitaris, el Fòrum Berger-Balaguer, el Palau Baltà, l’edifici de l’Enològica, els magatzems Torres i la Casa de la Vila.

La quarta edició de l’Obrim Vilafranca es durà a terme el divendres 25 a la tarda i el dissabte 26 al matí, i la reserva de les entrades es pot fer a partir del divendres 17 a la pàgina web turismevilafranca.com.

FER UN COMENTARI